måndag 24 oktober 2011

Fullmatad måndag!

Presidiepolitiker tillsammans med chefstjänstemän var inbjudna till en förmiddag med internkontroll på schemat. Vilka är de största riskerna i kommunen? Vad får de för konsekvenser om de inträffar? Och hur stor är sannolikheten att de inträffar?
Vi enades om svaren politiker och tjänstemän tillsammans och fick så småningom fram ett resultat, vilket överlämnades för vidare hantering. Det känns som om det är flera turer kvar innan det blir ett dokument.
Efter lunch hade vi kommunstyrelse … med en lång dagordning. Upphandlingspolicyn och en miljömotion i ungefär samma ärende togs ur, utan förklaring. Vi i oppositionen deltog med liv och lust i sammanträdet, hade frågor och förslag på ändringar i ärenden … ganska kul hade vi och tog oss igenom handlingarna inom vanlig arbetstid, till 17.00 ungefär. Två delårsrapporter och en framtidsplan, där en av majoritetens ledamöter funderade över samma sak som jag själv gjorde på Barn- och utbildningsnämnden.

Varför har SVMP bara en budget för 2012 i en Framtidsplan som är en flerårsplan t.o.m. 2014? Kommunalrådet svarade sin egen partikamrat att det bara hade gjorts en budget för 2012.
Fast många frågor fick ”bättre svar” och vi hjälptes även åt med beslutsatsformuleringar.

Jag önskar att kommuninvånarna kom till Kommunstyrelsen och lyssnade.  För att på plats bilda sig en uppfattning om personer … de röstat på!
Hjärtligt välkomna!
Alla ni kommuninvånare med åsikter om kommunpolitiker …

Inga kommentarer: