tisdag 25 oktober 2011

Ett tramp på en öm tå ...

Miljöpartisten Bengt Landin gick i gång i gårdagens Södermanlands Nyheter under rubriken ”Göra nytta för sitt arvode?” … ett svar på en insändare från Ingrid Jerneborg Glimne.
 Vi i Alliansen har tidigare haft synpunkter på ”extraarvoden” till miljöpartisterna. De förhandlade sig till makt utan ansvar! Vanligt vid samarbete mellan partier är, att man ansvarar för varsitt område. Men så tänker inte miljöpartisterna i Gnesta. De vill ha makt, men inget ansvar … inget ansvar för någon nämnd eller något sammanträde.
Ja, det var det de´ handlade om … är man 1:e vice ordförande ska man fatta klubban och ta hand om sammanträden när ordförande har förhinder!
I SN i går är det också snack om att ”Sprätta upp ett tjockt kuvert och sen sitta av ett nämndsammanträde.” Och senare i texten …”inte bara att kvittera ut några hundralappar för ett möte”.  Mig veterligt har Bengt inte sammanträdesarvode på Socialnämnden, utan ett månadsarvode på mer än fem tusen i månaden.
Ja, även om vi nu är fritidspolitiker ska vi, förutom att vara på sammanträden, ha god kunskap om de verksamheter vi tar beslut om. Vi ska även vara insatta i alla styrdokument, som styr de kommunala verksamheterna. Det är mycket att läsa och sätta sig in i, men nödvändigt om man tackar ja till ett politiskt uppdrag.
Politiska uppdrag tar tid – men är fantastiskt roligt!

Inga kommentarer: