tisdag 8 maj 2012

Majoriteten hade inte svar på våra frågor, vid gårdagens kommunfullmäktige

Först var det var det de 500 000 kronorna, en kostnad för majoritetens omorganisation i grundskolan. En extra utgift förutom den halva miljon till elevpeng ”till elever i små skolor”. Vi har frågat på nämnden, på kommunstyrelsen och i går på KF, utan att få svar på till vad pengarna användes. I går svarade inte ordförande ens! Så frågan kvarstår …
Därefter utbröt en ordväxling mellan kommunalrådet och vårt oppositionsråd … gällde Alliansens motion där vi omfördelat från Barn- och utbildningsnämndens ”reserv” ... till föreningslivet, centrumutveckling och ”800 000 satsas på ungdomar som i dag står utanför arbetsmarknaden”. Eftersom ärendet hörde till BoU borde nämndens orförande Ann-Christin Alderbrant ha svarat, men hon överlät ordet till kommunalrådet som blandade friskt … ja det blev rena fruktsalladen, både äpplen, päron och plommon … när han förklarade dels att BoU måste ha reserven och dels hur pengarna skulle användas!
Han borde veta hur medel fördelas inom kommunal och alternativ verksamhet i förskola och grundskola, eftersom han var ledamot i Barn- och utbildningsnämnden förra mandatperioden!
Men svar på hur ”reserven” på 2,8 miljoner kommer att användas under 2012, i förskolan och grundskolan, fick vi inte. Men vi fick veta att majoriteten diskuterar att bygga både ny förskola och en ny skola … … … … för att uppfylla sitt löfte ”att under mandatperioden minska det genomsnittliga antalet barn/elever per personal i förskolans och grundskolans grupper”.
Sen … ”diskuterade” ... vi motionen där Centerpartiet kommit med konkreta förslag på hur vi ska få kontakt mellan vår grundskola och högskolorna. LÄS HÄR DET JAG SKREV I GÅR KVÄLL! … ordförande satt tyst och dessutom undanhöll hon kommunfullmäktige sanningen! … Man kan inte tyda majoritetens handlande på något annat sätt än att de tycker att Centerpartiets konkreta förslag är bra, men vill att det ska se ut som om förslaget är deras eget!

Här kan ni läsa tidigare blogginlägg:
Mitt yrkande … togs inte upp …!

Bifalla motionens intentioner omsamarbete med högskolan ...

Den nuvarande majoriteten har tydligen helt glömt vad de skrev i sitt pressmeddelande den 19 oktober 2010 … ”Öppenhet för breda politiska lösningar i väsentliga, strategiska frågor.”

Inga kommentarer: