fredag 27 juli 2012

"Nystart, var god dröj ... !"

"I sitt tal i Visby förklarade Annie Lööf att glöden i det borgerliga samarbetet falnat. För att återuppväcka andan som skapades hemma hos Maud Olofsson i Högfors 2004 bjöd Lööf in partiledarkollegerna till byn Maramö där hon är uppvuxen" … läs DN.s huvudledare

Jag tycker att Annie gjorde helt rätt … Annie hade en känsla, funderade på en lösning och föreslog den. Men det är ju så här man gör, så gör vi ju alla! Att det ska bli så mycket spekulerande, för att  Centerpartiets partiledare Annie Lööf, har en känsla …!
Sen valet 2010 är vi i Alliansen i opposition, men ses och diskuterar nästan lika ofta som vi gjorde de 5,5 år vi hade huvudansvaret för Gnesta kommun. Ett sammansvetsat gäng, några har slutat andra tillkommit men omtanken, tonen och hjälpsamheten finns kvar. När någon av oss har en känsla/idé, funderat på en lösning, så bollar vi inom gruppen. Och kommer fram till beslut!
Vi är ett gäng som känner varandra … Det är en styrka! Vi kan ge och ta och den beslutssats som skrivs fram är färdigdiskuterad!
Just det är ett problem i den nuvarande majoriteten, kanske har de inget gäng med representanter från alla styrande partier … och vi tycker det ser ut som om man inte är överens om det förslag som den politiska majoriteten skrivit fram i möteshandlingarna. Känns som om det rullar, man snackar men kommer inte till beslut.
SVMP återremitterade sin egen årsredovisning, på Kommunstyrelsen, ”den var inte klar!”
SVMP rycker på axlarna när grundskolan ligger back 3 miljoner redan i maj! … men om nu inte skolpengen räcker, kan man inte bara avsluta året med ett minusresultat, utan de måste höja skolpengen för alla grundskoleelever. C:a 140 Gnestaelever går i andra grundskolor. Alla kommunens elever ska behandlas lika!
SVMP tog ur budget 2013-2015 ur Kommunfullmäktigehandlingarna, trots att de själva beslutat att Framtidsplanen ska tas i juni!
Årsredovisningen är klar, vi har inte fått veta hur man ska stoppa det ökande underskottet på grundskolan, enligt uppgift ska vi besluta om budgeten i september, men vad händer med Liljedalshemmet … det får jag många frågor om från kommuninvånare!

Inga kommentarer: