lördag 1 juni 2013

Så gick en vecka fylld ...


Gårdagskvällshimmel ...

Nu har det åter gått en vecka utan bloggskrivande. Fast inte en vecka utan aktivitet, utan snarare tvärt om. Kanske lite väl mycket. Nu är det tidig morgon, solen är upp väg upp … det är Gnesta Marknadsdag.
I onsdags var vi några som lyssnade och lärde. Det gäller att tänka rätt, tänka fritt och inte gå vill bland orden. Mycket tankeväckande … För hur kommer man på den bästa lösningen?
Och hur ändrar man en verksamhet, för att slippa ett underskott vid årets slut? På Barn- och utbildningens juni sammanträde ska vi ”ta beslut om åtgärder” för att inte få ett underskott vid årets slut. Det finns ett förslag, men kommer det att fungera?
Till september ska sen nämnderna ta fram konsekvensbeskrivningar utifrån ett effektiviseringskrav på 1% … det förslaget finns med i KS-handlingarna till på måndag. Något som vår nyanställda förvaltningschef får starta upp, så fort vi valt …
Och över alltihopa lyser Moder Sol … som Povel sjöng
… över ett uterum nästan lika fullt med plantor, som förra helgen, som inte hunnit ner i sina krukor. Men jag har hunnit ge bort en del, så de är inte lika många.
… över mitt hagtornsträd som börjar skifta i rosa … hackspetten som äter jordnötter i vinterns fågelautomat och skatan som hackar loss fett från en skinnbit på knuten!

Inga kommentarer: