torsdag 5 september 2013

Heja Annie! som var med och hälsade Obama Välkommen till Stockholm

Amerikansk President på Sverigebesök, ingen kan ha missat det och man får tycka vad man vill om honom som person och politiker. Sverige är ett demokratiskt land, det märktes inte minst på att det är tilläts demonstrationer framåt eftermiddagen. De var ganska högljudda …

Lugnare gick det till vi Kungen och Drottningens besök i Södermanland, Nyköping och Katrineholm fick bl.a. besök.

Själv har jag siffror i pärmar, som jag räknar . När jag inte svarar på mail, läser handlingar till höstens första KS, kokar grönsakssoppa och bakar fröbröd.

Vi har en revisionsrapport för yttrande … granskning har gjorts hur väl kommunstyrelsen sköter sin uppsiktsplikt och ägarstyrning av de kommunala bolagen. Måste nog läsa ett par gånger till … eller står det, att kommunen ska sända alla beslutade styrdokument till bolagen och sen får bolagen bedöma ”huruvida styrdokumentet kan tillämpas eller inte.” Jaha …!
Sen ska bolagen redovisa för oss om de tillämpliga dokumenten följts, i årsredovisningen i april. Bolagen ska redovisa vilka styrdokument de följt och vilka de inte följt + skälet att de inte följts!
Och så var det de där med bolagens protokoll, som tar för lång tid på sid att i justerat tillstånd ta sig över Thulegatan, för anmälan i kommunstyrelsehandlingarna.
Återkommer …när jag läst vidare!

Inga kommentarer: