onsdag 26 mars 2014

Bo var vi vill ...!


I dag ser vädret ut som bokföringsdag. Snöblandat regn. De små blommorna hukar i rabatterna och alla tomatplantor är krukplanterade och är i uterummet.
Och om nu siffrorna tar slut framåt eftermiddagen kan jag börja läsa "Femti funderingar om äldres boende".

12-12-12 lämnade vi i Centerpartiet in en motion ”Landsbygdssäkra politiska beslut”. På måndag ska vi i KF förlänga handläggningstiden till maj 2014. En stilla undran är vem som handlägger den, och hur funderar SVMP … i ettochetthalvtår?

I dagens stressade samhälle behövs lugnet på landet, för visst är pulsen olika. Det känner vi från landet efter att ha varit en dag i sta´n. Därför är det så viktigt med den satsning som nu görs med stöttning till mackar och handlare i gles- och landsbygd så att de som vill kan bo här.

700 miljoner till lanthandelslyft

Annie Lööf presenterade idag stora satsningar på kommersiell service, satsningar som handlar om att stötta mackar och handlare i gles- och landsbygd.

Satsningen är ett sätt att skapa jobb och tillväxt i alla delar av landet, något som är en hörnsten i all Centerpartiets politik.
- Macken eller lanthandeln är inte bara en plats att tanka bilen eller köpa mjölk. Det kan vara helt avgörande för att en ort ska utvecklas och för att nya jobb ska kunna skapas, säger Annie Lööf.
Läs mer HÄR

Inga kommentarer: