torsdag 6 mars 2014

Nu är vi på gång ...

Gnestaborna har börjat sin resa till framtiden. Ja, hur ska vi ha det i vår centralort och hur/i vilken takt ska omvandlingen ske.

Vi var många som i går kväll, på Elektron, för första gången såg arkitektförslaget … ja, nog var det förändringar. Många tankar for genom huvudet, så många bra idéer! Oh, vad mycket man ville göra NU! En del kontroversiellt! Jag hade redan hört att ”det fanns rivningsförslag”, men visste att de som fick hus eller företag ”rivna” hade fått en förvarning. Det blir spännande framöver …

Det är omfattande förslag och alla Gnestabor är säkert medvetna om att detta inte är gjort i en handvändning. Men flera jag pratade med under kvällen sa sig vara nöjda ”bara det händer något”. Fast egentligen är Västra Storgatan nu först på gång och den ligger strax utanför Centrumplanen.
  
Nästa vecka börjar våra Medborgardialoger på Biblioteket, och alla Gnestabor är hjärtligt välkomna! Första dialogen är klockan 19.00 onsdagen den 12 mars … KOM!

VI ses på onsdag!

3 kommentarer:

Elke Frolander sa...

Hej,
vad baserar du din utsåga på att de drabbade skulle ha fått information i förväg? Min familj är en av de som fick se sitt hus försvinna helt oförberett. Vi har inte fått någon information alls i förväg förutom ett standardutskick på torsdagskväll, (efter att vi upptäckte planerna på hemsidan) från samhällsbyggnadsförvaltningen att vi en av berörda fastigheter som får tycka till. Dålig framförhållning och en chockerande upplevelse, som vittnar om en otrolig nonchalans gentemot den enskilde medborgaren enligt mitt tycke. Med vänlig hälsning Elke Frölander (Dagagatan)

Ingalill sa...

Hej!
Jag förstår helt din reaktion, självklart skulle ni ha haft information i förväg. Och, det var just det jag försäkrade mej om när vi hade möte i måndags, den 3 mars.
Själv såg jag inte arkitektförslagen förrän i onsdags, men eftersom jag hört om rivningsförslag frågade jag om alla berörda hade fått information.

Fick till svar att alla utom en husägare fått info, men de skulle ha informationen innan onsdag.

Måndagsmötet var med den valda referensgruppen, med politiker och tjänstemän, för ”Medborgardialog” och svaret fick jag från högsta ort!

Elke Frolander sa...

Tack, Ingalill,
då förstår jag. Vi har tagit kontakt med Chr. Andén där vi påtalat att vi inte blivit informerade. Just nu är effekten främst att vi inte känner oss positivt inställda alls till något i förslagen, parat med en stor oro inför framtiden.
/Elke