onsdag 11 mars 2009

Smart energiomställning?

Det är mässa i Älvsjö och man har delat ut ett pris för ett smart kylskåp.

Det handlar om smart energiomställning! Radioreportern kommenterar även att vi nu, i krisens tid, slänger mycket mindre mat än förut … vilket naturligtvis beror på att vi köper mindre. Men jag blir förskräckt över mängden fullt ätbar mat, som slängs! Jag missade siffran, en jämförelsesiffra med bilar!

Förstapriset gick till en tjej som fixat ett smart kylskåp, de´ var framtiden. Man kunde se in i kylskåpet utan att öppna, om man ville … kanske knäppte man bara med fingrarna. Vid nästa knäpp roterade hyllorna så att man kunde se allt!

På kylskåpet fanns en skärm där man fick förslag på middag, med utgångspunkt utifrån råvarorna i skåpet. Eller om man undrade över middagen redan när man satt på bussen hem, kunde man få receptet i mobilen. Såklart håller det också reda på sista förbrukningsdag, så att inget förfars … säger antagligen till, fast jag vet inte riktigt hur.

Jaa, har man för mycket i kylskåpet kommer de´ att ständigt laga mat på råvaror som strax kommer att kunna gå ut själv. Hur gott blir det? Fast med endast några få knapptryckningar kommer man säkert att kunna programmera in sina älsklingsrätter och att man sen får en liten kompletteringslista i mobilen, så att man får bestämma själv.

Jag gillar att hitta på mat … med nästan 5 kilometer till affären … ofta lagande av det som finns hemma i kylskåpet och frysen. Fast en del dagar vore det bra om kylskåpet bestämde …

Det vore nog inte så dumt med ett fixande kylskåp i alla fall!

Inga kommentarer: