fredag 25 november 2011

"Från Bertil Gustafssons fröhandel till Powerbox"

… var rubriken på inbjudan till ”en berättarkväll”. Sörmlands Museum, Frustuna Hembygdsförening och Gnesta kommun står för arrangemanget, alla är välkomna och Anna-Lena Bergström leder samtalet. Det är ett trevligt sätt att lära sig Gnestas historia.

Start med fröhandelns och Powerboxs historia … kopplingen är lokalen där Powerbox är i dag och som byggdes på 60-talet till Bertil Gustafssons, sas i går att huset ritades av Ralph Erskine! Arkitekten som ritade Tvålfabriken med kontorshus! Bertil berättade om sin far, målarmästaren … som var en stor man! Jag minns honom, pysslande i trädgården … när vi cyklade till sommarstugan på andra sidan Frösjön.
Ett 60-tal nya och gamla Gnestabor deltog och lyssnade till historia som borde vara nerskriven. Det görs inga anteckningar och det som sägs spelas inte heller in, vad jag vet! Men vi uppmanades att följa Bertils exempel … och skriva ner våra historia, allt är ju intressant. Man märker det tydligt under kvällen, allt hänger ihop och en liten detalj kan ge oss sammanhanget.
För så är det … det hänger ihop, vi ingår alla i livets väv!


Inga kommentarer: