söndag 18 december 2011

Laddar för KF ... !

Nu … har vi snö, fast tyvärr inte så man kan göra änglar … det är plusgrader! Ljusen är tända, de små julstjärnorna tillsammans med Lisa Larssons luciatåg och en nästan utslagen hyacint … gör att det känns ”att snart är det Jul” …

När nu också upplandskubben står på jäsning, pannan är tänd och vattnet värms i väntan på korvburken kommer också en juldoft att sprida sig i huset.
I morgon har vi årets sista kommunfullmäktige! Tjugo punkter på dagordningen … där flera verkligen behöver diskuteras … och jag hoppas att vi i Allianspartierna kommer att få svar på våra frågor, inte bara blir nerröstade.
”Öronmärkning av 2011 års överskott” … där vi på kommunstyrelsen inte kunde ställa upp på det framskrivna förslaget, eftersom vi inte var säkra på att revisorerna skulle godkänna majoritetens förslag!!! … Utan vi föreslog att kommunstyrelsen skulle ”Öronmärka 1,8 miljoner kronor till socialnämnden för tidigare insatser på hemmaplan, bland annat för insatser till arbetslösa ungdomar och andra grupper eller personer som annars kommer att få uppbära ekonomiskt bistånd under lång tid.”
Voteringen utföll så … att majoriteten röstade ner förslaget från oss!!! Fast majoriteten sagt JA till just detta förslag på Socialnämnden, veckan innan!!!
Så kan det gå … när man är utan ordförande!
Ärende 9 … ”Ny barnpeng utifrån beslut i Framtidsplan 2012 – 2014” … Här kan ni läsa Alliansens reservation … Vi kommer även på kommunfullmäktige föreslå att pengar läggs på grundskolans elevpeng! Återkommer efter mötet, då får ni veta hur majoriteten försvarade sitt beslut …
Flera motioner är jag mer eller mindre inblandad i … i fullmäktigehandlingarna kan ni läsa dom, ärende 12 – 15.

Återkommer på tisdag …

Inga kommentarer: