torsdag 22 december 2011

"Ta hand om julmaten och spara både matpengar och miljön!"

... säger Livsmedelsverket
”Under julen lagar vi och slänger mycket mat. Vi äter också ofta av samma mat i flera dagar. Det betyder att den flyttas mellan kylskåp och matbord flera gånger och maten står ofta framme länge. Planera mängden och ta hand om maten så minskar du svinnet och risken att bli magsjuk.”
Klart att det är bra med goda råd … bra med sista förbrukningsdatum och goda råd så att vi inte blir sjuka av den mat vi äter. Men lite hysteri blir det ibland, eftersom matdistributörerna är så oroliga att någon ska bli sjuk att datumgränserna är onödigt korta på en del varor.
- Genom att ta hand om maten på rätt sätt undviker du att bli magsjuk. Och att inte slänga mat i onödan är bra både för miljön och för den egna plånboken säger Mats Lindblad mikrobiolog på Livsmedelsverket.

Inga kommentarer: