lördag 10 december 2011

"Majoritetsregionindelning!?"

I går hörde jag det per telefon, i dag läser jag i Södermanlands Nyheter att Landstinget Sörmland förordar att Södermanland ska bilda region med Västmanlands och Örebro län! Hm … som Olof Jonmyren skriver att ”Det avslöjar mest vilka politiker som gillar att prata med varandra.”
Hur kan något så viktigt avgöras av vem som styr just den här mandatperioden!? Så kan det inte vara! För självklart ska alla kommuninvånare  ska ges möjlighet att få information, komma med synpunkter, lyssna till företrädare för alla partier och sen efter att ha funderat … låta sin politiker besluta i kommunfullmäktige.
Som det är nu kommer troligtvis partiernas företrädare … att få Landstingets förslag och en genomgång, strax före jul. Och, andra veckan i januari tar kommunstyrelsens ledamöter beslutet! Ja det blir allt! Som det låter just nu! Partierna får ordna informationen.
Så hör av er till partiföreträdare i kommunen, tyvärr finns inget beslut i Gnesta på vem som företräder de olika partierna … men hör av er, länkar vi er rätt!
Starta med att läsa här … i Södermanlands Nyheter, ”Vi behöver inte partiboksregionen”, här finns även många bra länkar!

Inga kommentarer: