tisdag 6 december 2011

Vilken region ska Gnesta tillhöra?

”Sörmland stakar ut vägen till en ny region?”
Det är rubriken på ett Inlägg utifrån i dagensSödermanlands Nyheter. Artikeln är skriven av Regionförbundet Sörmlands ordförande.
Jag hoppas att ALLA läsare av SN läser inlägget och
”Inför Sörmlands vägval i regionfrågan”, som finns på Regionförbundets hemsida. Tyvärr är det nog en önskedröm …! Dokumentet är på 40 sidor!!!


Varför gör man såå … vill man inte att alla läser och lägger sig i? … finns det en kortversion?

"…  och nu ska underlaget som respektive fullmäktigeförsamlingar och kommuner ska ta ställning tas fram."
Här ser jag det för första gången i skrift, tidigare har det sagts att vi förtroendevalda i kommunerna inte skulle få vara med i beslutsprocessen … ja, jag har frågat vid flera tillfällen.
Tidigare har det alltid sagts att det var Landstingsfullmäktige som skulle ta beslutet!
"
Målsättningen är att ha ansökan klar till den 31 januari då tidsfristen går ut för att statens utredare Mats Sjöstrand ska ta med önskemålen i sitt förslag till hur den statliga delen av landet ska delas in i framtiden."
Jag vet inte vad det betyder att ”ansökan klar till den 31 januari då tidsfristen går ut” … Om det betyder att Mats Sjöstrand ska ha Gnesta kommuns svar innan den 31 januari, ligger vi anmärkningsvärt efter i tiden!
I går hade vi årets sista kommunstyrelsemöte, nästa är den 30 januari och därefter ett kommunfullmäktigemöte den 13 februari 2012!
"Regionfrågan är inte bara en het fråga för politikerna.
Det var en lika angelägen fråga för företagare, organisationer, föreningar, banker och myndigheter när regionförbundet bjöd in till ett heldagsseminarium för en tid sedan."
LÄS … och hör av er till Era politiker …


Inga kommentarer: