tisdag 4 december 2012

Kommunstyrelseframtidsmått ...

Oh, vad glad jag blir över att vårt gamla fina stationshus används. I dag ett levande centrum för Gnesta Företagsutveckling … ”Ett projekt för att möta marknaden och framtidens krav”.

”Europeiska Socialfonden stöder projektet som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap.” 138 företag finns med i projektet, där alla man pratar med är nöjda. Vår näringslivschef Anna har gjort ett jättejobb!
Ja, vi var i stationshuset och hade kommunstyrelse i går. Ett möte där jag fick associationen … ”snart är det jul och hög tid att skriva julklappslistor” … kanske är det inte snällt sagt!
Men, efter att ha fört en bra diskussion om Framtidsplanen på Barn- och utbildningsnämnden … om mål och mått … vad ska mätas, vad vill vi veta och vad ska vi ha resultatet till. Och, hinner förvaltningen med det vi som politiker säger ska mätas?
Vi får sen redovisning två gånger om året ”hur väl målen uppnåtts”, genom redovisning av måtten.
Blev fundersam i går när det gäller Kommunstyrelsen, som nu har 11 mål och för att mäta om de uppnåtts har man tagit fram 39 mått … ett tiotal nya mått hade lagts till.
HÄR … kan ni själva läsa Framtidsplan 2013 – 2015 för kommunstyrelsen, ärende 1(sid 15), med mål och vad som ska mätas.

Inga kommentarer: