lördag 23 februari 2013

Tack ... för en fullmatad fredag!

Gnesta Företagsutveckling … bjöd i går in till en fullmatad förmiddag!

”Entreprenörskapets betydelse för en kommuns utveckling”
”Det gnistrar och sprakar om Gnesta. När Svenskt Näringsliv rankade näringslivsklimatet i kommunerna 2012 klättrade Gnesta stort på rankningen. Gnesta Företagsutveckling är ett steg i fortsatt riktning.”

Å vilka härliga kreativa företagare man bjudit in, vilken glädje de förmedlade! Ja glädje är vad vi behöver i den här kommunen, hoppas att ALLA närvarande politiker blev smittade!

Start av vår näringslivschef … sen Hanna Bruce, VD Växbo Lin … en riktig energikick! Hon och hennes man har ett nu blomstrande företag i Bollnäs …
På deras hemsida kan man se deras utbud och se hur man hittar till Växbo Lin.

Där tillverkas …

Disktrasa
Vår disktrasa är vävd i en teknik som gör den porös och smidig. Med riktiga stadkanter och fållad i två sidor. Lin har den unika egenskapen att absorbera fukt bättre och sedan torka snabbare än något annat naturmaterial. En disktrasa i hellinne absorberar effektivt och det går att torka riktigt torrt. När det behövs maskintvättas linnedisktrasan i 60° alternativt kokas i en kastrull med vatten på spisen. Linet kommer från naturen, så när trasan gjort sitt läggs den på komposten.”

Disktrasan finns att köpa i Gnesta Lanthandel…!
Sen var det dags för …

”Möjligheternas kommun …
Vi vill berätta hur det är att bo, arbeta och besöka Bollnäs
 - möjligheternas kommun i hjärtat av Hälsingland.”

… med sin storartade Kulturskola, som de är så stolta över i kommunen!!! Det fanns så mycket i Bollnäs, som de jobbade för att marknadsföra.
-          Nu gäller det att omsätta allt till vårt Gnesta!
Lite kul att Bollnäs och Gnesta är med i varsin version av ”Män som hatar kvinnor”! De i den amerikanska och vi i den svenska filmen!

Och sen ännu en gång …: Kosläppet!

En … visionsbeskrivning:

”Kosläppet i Gnestaland är upplevelseevenemanget som varje vår lockar tusentals människor från när och fjärran till Gnestaland, en helg då vi släpper allting löst: kossor, människor, konst, äventyr, musik, mat, hantverk, fiske, ridning, paddling, cykling… ja, listan kan göras hur lång som helst!” Det ska bli spännande!!!

Så sista damen ut: ”Den offentliga sektorns betydelse för företagsutveckling och innovation.”

”Hållbar samhällsutveckling kräver väl underbyggda beslut av både företag, myndigheter, regioner och kommuner. Swecos mål är att bidra till ett hållbart och växande samhälle genom att hjälpa våra kunder till bra beslut” … Maria Gårdslund, VD Sweco Eurofutures.
En bra dag … TACK ALLA! Avslut med mingellunch och geografilektion!!!

Inga kommentarer: