måndag 11 februari 2013

Måndagsposten ...

Måndag med lätt snöfall och ett tunt lager snö på alla vägar, även på 57:an. Det kraftiga snöfallet gick in till Sverige ovanför oss, som bor i Gnesta. Men vet inte riktigt om det är bra eller dåligt att 57:an inte var saltad, när jag åkte hem mitt på dagen. Nu låg nysnön kvar på vägen och det var ganska halt!

Bestämde mej för att inte åka till Flen i kväll, det är så osäkert om det blir mer snö …

I dag presidiemöte i Barn- och utbildningsnämnden … Årsredovisning 2012, revidering av Framtidsplan 2013 med flerårsplan, Skolplan 2011 – 2014, uppdrag för att hyra lokaler till Familjecentral och sen några avslag bl.a. ”avslag om skolpeng vid utlandsstudier” … det fanns skäl till avslaget, återkommer när beslutet är taget.

Finns en del formuleringar som jag undrar över i årsredovisningen … vi får se hur tvåmiljonsatsningen på förskolan blev, det kommer att synas där. Pengarna skulle räcka till att öppna ett par förskoleavdelningar till förra året … färre barn i grupperna ökar såklart antalet grupper. Det öppnades två nya avdelningar i paviljongerna på Dansutskolans gård, lokaler som vi tidigare flyttat ur! Och ska så göra i höst igen!

Jag vet inte om den nuvarande majoriteten planer att bygga en ny förskola, men barnantalet ökar … kötiden har redan nu ökat något. I mars öppnas två nya avdelningar i Åsbackaskolans lokaler, fast dessa sägs vara ”tillfälliga lokaler”.

Så var det grundskolorna, som går back rejält … de har under 2012 gjort av med mer pengar än vad som finns att tillgå för 2013! Någon form av besparing ser nödvändig ut … … …

Inga kommentarer: