fredag 18 december 2009

Äntligen samverkan på bred bas

En vacker morgon, solen lyser på de få molnen, det är alldeles lugnt och massor av snö! Annat var det i går, så jag avstod från att ge mej ut i snöstormen på förmiddagen. Vi brukar säga att stormar det utmed kusten, tillhör vi kusten och är vädret vackert utmed kusten, tillhör vi inlandet.

I går tillhörde Hallebro Oppgård kusten. Gränsen för snöovädret gick tydligen i vår kommun, så resan till Eskilstuna mitt på dagen gick först i snöyra och sen var det ytterst lite snö på E20. Så, med väl tilltagen åktid kom vi till upptaktsmötet under namnet ”Utvecklingsarbete för att främja samverkan kring barn och unga”, i god tid.

Ett bra första möte, där alla var överens om ett fortsatt arbete för att samverka bättre kring barnen. Vi talar ofta om samverkan, men det blir ofta knepigt när olika kulturer ska mötas. Politiker från hela Sörmland var inbjudna av landstinget, ordförande i kommunala nämnder och från landstinget samt ordförande i kommunstyrelser och landstingsstyrelsen. Tjänstemän kommer även att vara med i arbetet.

”Under seminarierna kommer Sörmlands barn och ungdomar att vara i centrum. Hur mår de, vad behöver de, vilka likheter och skillnader ser vi över länet? Seminarierna kommer även att utgå från de olika rollerna, d v s förtroendevaldas och tjänstemännens olika roller och ansvar.”

Nästa möte blir under våren … och innan dess ska vi ta beslut i kommunfullmäktige om att delta! För mej känns det självklart att vi säger ja till medverkan.

Inga kommentarer: