söndag 20 december 2009

Tänd ett ljus i mörkret

Är uppe tidigt, kollar vädret och njuter av åsynen av den snötyngda adventsgranen med sina ljus och röda kulor. Snöplogaren ger sig iväg. Ser de dalande flingorna, stora lugna flingor kommer ner medan jag läser tidningarna på nätet. Hur ska vi klara oss, frågar Trollhätteborna. Maud Olofsson och Sven Otto Littorin finns där och svarar på frågorna. 104 kommentarer till artikeln. Läser och känner! Visst kan man undra varför man måste lämna beskedet från GM lagom till jul!

Ser rubriken, Klimatmötet enades till slut, ser att Fredrik Reinfeldt är upprörd över en del länders arbetssätt. Många är kritiska för att man inte fick fram ett mer långtgående avtal, mellan världens länder. Men, hallå! … försök att se det positiva … se representanter från all världens länder som samlats på samma plats. De har träffats, lyssnat på varandra och nu är processen igång! Tycka vad man vill om långsamgående kvarnar, men tryckt på startknappen har de gjort!

Hur ska jag nu få en övergång till den julkonsert vi i Aktieklubben var på i går. Stjärnjul i Filiadelfiakyrkan i Stockholm.

Stjärnjulkören, 160 personer, bröderna Rongedal, mezzo-sopranen Anna Larsdotter Persson och konferencieren Sara Edwardsson gav oss julstämning i två timmar. Stockholm visade sig från vacker sida och många var ute i Vår vackra vintervärld!

Annars är det ungefär som vanligt. Kakor är bakade, hyacinter planterade i dag ska jag baka vörtbrödet och ställa alla tomtar på plats.

Det är fortfarande mörkt ute, lägger på mera ved i pannan, tänder ett ljus till och lyssnar på en julskiva … där sångerskan önskar En God Jul till oss alla!

Inga kommentarer: