söndag 13 december 2009

Den som är stark måste vara snäll, sa Pippi Långstrump

Alla har vi läst, många kan replikerna utantill och handlingen, fast visst finns det alltid funderingar när man bänkar sig och ska se en teaterföreställning.

Hur skulle det bli den här gången – skulle Lilla Gubben vara med? Hur skulle Villa Villerkulla se ut? Som ”originalet” på Gotland, eller ligger det i Småland, där Astrid Lindgren har sin värld.

Vasateatern fylldes av glada små barn och Pippi kom ridande på sin häst, med Herr Nilsson i knäet. Allt var som vanligt! Skratten var många under den fartfyllda föreställningen som endast var ”sorglig” när Pippi tänkte ge sig iväg ut på de sju haven tillsammans med sin pappa … fast vi visste ju att hon skulle stanna kvar hos Tommy och Annika, så ingen var väl egentligen orolig?

Och precis som det brukar vara när alla på scenen har kul, smittas man i publiken. Dukiga skådespelare, där allt satt perfekt, och en nöjd och glad publik.

Fast lite annorlunda var det den här gången eftersom Tommy, Nick Kankaanpää, bor i vår kommun. En trettonåring som tidigare spelat i Rasmus på luffen, Emil i Lönneberga och i Dramatens uppsättning av Muntra fruarna i Windsor av William Shakespeare. Vad månne det bliva av honom, när han blir stor?

Hela jullovet kan ni se föreställningen, missa den inte!

Inga kommentarer: