måndag 28 december 2009

Valfrihet för föräldrar

Vi inom Alliansen är för Valfrihet och det innefattar även grundskolan. MEN, man kan naturligsvis bara välja det som finns! Det var helt fel att ni föräldrar uppmanades att ansöka!
I dagsläget har vi i Gnesta kommun ungefär 130 elever som har valt att gå i externa grundskolor. Ett femtiotal i friskola inom kommunen, resten i olika skolor utanför.

I omorganisationsdebatten, har man använt föräldrars val av annan skola, som argument mot förändringen. Men det är inte uppseendeväckande att föräldrar av någon anledning väljer en annan skola. Man kan även välja skola inom kommunen, om det finns plats i den mottagande skolan.

Ingen har flyttat från Welandersborg eller Laxne skola.

Hur många har då flyttat från Kvarnbackaskolan:
- 4 elever från år 6
- 4 elever från år 5
- 4 elever från år 4
Av dessa 12 elever har 10 flyttat under nuvarande termin till Dunkers Friskola. Sedan tidigare fanns två elever på den skolan.

Övriga som lämnat in flyttblankett:
- 2 elever från år 9
- 1 elev från en lägre årskurs har flyttat från Stjärnhov till Solna.

Självklart får dessa elever med sig sin skolpeng, men det betyder inte att de kvarvarande eleverna i kommunens skolor får det sämre! Alla elever har en skolpeng, där lärarnas löner ingår. Alltså LIKA skolpeng för alla barn, oberoende vilken skola de går i.

”För barnen är det vår övertygelse att det kommer att bli bra” … såå var det jag sa!!!

Men det är valfritt för er föräldrar att välja det som är bäst för era barn.

8 kommentarer:

Toughcookie sa...

Vadå INGA har flyttat från Welandersborg?
Min son har flyttat nu och börjar i annan skola till vårterminen. FÖRRA terminsstarten var det iallafall två, eventuellt tre barn som flyttade pga det stundande beslutet så hus sjutton kan du sitta och skriva att INGA barn har flyttat?
För att återanvända en av dina meningar; Hur kan en nämndledamot uttrycka sej så slarvigt!
/Malin Berntzen

Mikke Schirén, Vänsterpartiet sa...

Inte för att jag tror att du kommer att publicera den här kommentaren heller, det är väl fem av mina kommentarer som du inte har publicerat hitintills, du verkar ju inte vilja bemöta saker i din blogg utan bara prata på oemotsagd...

men det här stämmer ju inte, det är ju visst elever som har flyttat ifrån Welanderborgsskolan.

Ingalill sa...

Jag har återigen varit i kontakt med förvaltningen, men de har inte kunnat hitta någon flyttanmälan på din son.
När det gäller familjer som flyttade under sommaren, har det inte framkommit till mej att skälet till flytten var omorganisationsförslaget.

Ingalill sa...

Kommenter till Mikke Schirén (den andra kommentaren är till Malin Berntzen)...

Det som skrivs i min blogg ansvarar jag för, både för mina egna inlägg och för kommentarer från läsare av min blogg. Därför avvisar jag en del kommentarer.

När det gäller elevflytt från Welandersborgs skola, se svaret till Malin B.

Anne-Lie sa...

Om det bara finns en skola i kommunen som har år 5-6, förutom Waldorfskolan, vad har man då att välja på?
Tror även att det skulle vara fler från Björnlunda som hade flyttat sina barn om det inte hade varit så mycket längre till andra valbara skolor.
Anne-Lie

Ingalill sa...

Jag har avvisat en kommentar om lärarnas utbidning, eftersom den var anonym.

Mikke Schirén, Vänsterpartiet sa...

Ingalill, du fortsätter att mästra föräldrar - att påstå att en förälder inte har sin son i en annan skola, vad är meningen med det?

Och bara för att en förälder inte berättar för dig att de byter skola på grund av besparingarna innebär inte att de inte gjorde det på grund av det skälet.

Bra att du publicerar våra kommentarer nu - men på ditt svar till mig om det så försöker du mästra även mig - du behöver absolut inte ta ansvar för mina kommentarer, de står helt för mig själv, men bara för nyfikenhetens skull, vad är det in mina tidigare kommentarer som du inte har publicerat som du inte kan ta ansvar för?

Ingalill sa...

Jag mästrar inte, det är mej fullständigt främmande att göra. Men jag är en person som alltid kontrollerar nog innan jag uttalar mej. Spekulerar ogärna utan säger i stället att jag inte vet, men ska ta reda på. Föräldern får gärna höra av sig så vi kan reda ut frågan om sonens flytt.

Det jag skriver i min blogg är således det jag vet och visst är det så att jag har ansvar för vad som publiceras där.

Har inte kvar de inlägg från dej som jag avvisat, men jag publicera inte utfall mot Alliansen eller enskilda politiker.