söndag 20 december 2009

Läs på eller fråga först

Om man inte är så insatt, kanske man ska vara försiktig med orden! I lördagens Södermanlands Nyheter finns en insändare, från En vanlig Svensson. Kanske skulle jag inte lägga mej i eftersom det inte är jag som är tilltalad, men jag ser att det finns direkta felaktigheter.

I juni 2005, återremitterade vi i Alliansen Socialdemokraternas förslag att först bygga om Äppelbo för tre miljoner och därefter bygga en ny förskola i Björnlunda. Ett förfaringssätt vi ansåg vara ren kapitalförstöring. Vi satsade i stället på att bygga nytt direkt och har nu en väl fungerande, ändamålsenlig förskola i Björnlunda. Kyrkan hyr det gamla fina huset vi kallar Äppelbo och har nu lokaler, för sin verksamhet, mitt inne i samhället.

När det gäller skolan påstås i insändaren att ”Barn på 10-11 år som bor utanför tätort, ska byta skola och därmed åka buss flera mil varje dag.” Sanningen är att alla elever i 5:an och 6:an (7+5=12) i Gnesta kommun kommer att gå tillsammans på Frejaskolan. De flesta elever åker till skolan i vår vidsträckta kommun och många åker med buss.

Själv kommer jag att åka buss från Stjärnhov in till Frejaskolan första veckan efter jullovet tillsammans med eleverna, med start fredagen den 8 januari klockan 7.25. Precis som jag lovat.

För oss i Alliansen och självklart för mej som centerpartist har det viktigaste varit att behålla förskola och skola för de yngre eleverna på alla orter. Ni ska veta att jag vid flera tillfällen
fått förslaget att vi i stället för omorganisationen, skulle lägga ner en skola. Den i någon annan tätort än där förslagsställaren bor! Men Nej! vi ska inte lägga ner någon skola! Minns att det inte är så länge sedan det byggdes en ny skola i Laxne, där nu förskolan är integrerad.

För information om vad som händer i barnens och elevernas värld … prenumerera på nyheter från Barn- och utbildningsförvaltningen.

2 kommentarer:

Kajsa Bergman Fällén sa...

Det bästa hade väl kanske varit att bygga om Äppelbo och sedan inte bygga en ny förskola. Det hade väl räckt ganska bra har det ju visat sig, eftersom en avdelning på Äppelbo är stängd nu.

En fråga bara - har kyrkan köpt Äppelbo? Hyr de inte lokalerna?

Ingalill sa...

Visst är det så, kyrkan hyr Äppelbo.