tisdag 24 april 2012

"Bifalla motionens intentioner om samarbete med högskolan ..."

Kommunstyrelsesammanträde i god anda, känns bra när man efter diskussion får en lösning som alla accepterar. Så blev det där vi beslöt … ”Bifalla motionens intention om samarbete med högskolan, men med reservation för att utformningen av samarbetet kan se annorlunda ut.”

Ja, det gällde Centerpartiets motion angående aktivt samarbete mellan Grundskola och Högskola. De beslutssatser som fanns i motionen var för precisa … man ville välja högskola, inte ta någon av de två närmaste att samarbeta med. Man ville inte bjuda in högskolan till Gnesta eller hälsa på, utan mera göra ”på sitt sätt”!
Inte är det väl så … att en motion gäller för evigt, kanske kunde man ha börjat med mina precisa förslag … och sen utvecklat samarbetet när man väl fått kontakt med högskolor …? Provat mina förslag, för att komma igång?
Redovisning av hur man gjort kommer i Delårsrapporten, så nu väntar vi och ser …!
*
Sen var det årsredovisningen, som gick i repris … där det fanns frågetecken, trots att jag frågat … Kostade det verkligen 500 000 kronor att låta eleverna i fyran börja femman på sin ytterskola. Vad var det som kostade? ”Det kostar att organisera om” blev svaret nu också, fast det blev ingen precisering nu heller. Förutom denna halva miljon för omorganisation … utbetalades en extra elevpeng till elever som går i skolor med färre än 50 elever, som förra året kostade 500 000 kronor.
Så förklaras … ”återgång för femteklassare till ytterskolorna och extra resurser till små skolor (ca 1 mkr)” i årsredovisningen.


Inga kommentarer: