torsdag 12 april 2012

"Skolkock möter bonde" ... BRA!!!


Den 13 april träffas landsbygdsminister Eskil Erlandsson, skolkockar och bönder för att rivstarta ett nationellt projekt med stöd från regeringens Matlandet-satsning.
http://www.skolmatensvanner.se/prm120411.php
– Vi vill att kockar i offentliga kök ges möjlighet att träffa bönder och lära sig mer om regionala råvaror, säger initiativtagaren och projektledaren Annika Unt Widell

Nytt projekt för skolmat och bönder
Det är dags för skolkockarna att besöka bondgårdarna ute i landet. Nu går startskottet för projektet Skolkock möter Bonde. Eskil Erlandsson deltar vid projektstarten i Huskvarna fredagen den 13 april.

- Barnen ska veta varifrån maten kommer. Att våra skolkockar kommer ut till de fina gårdarna runt om i landet för att lära sig mer om råvarorna de använder i köket är jättebra. Jag hoppas att de tar med sig sina nya kunskaper och sprider dem och matglädjen vidare till eleverna, säger Eskil Erlandsson.

Skolmaten är viktig för Matlandet Sverige. I visionen Sverige - det nya matlandet är offentlig mat ett av fem fokusområden. Maten som serveras i skolorna ska vara av bra kvalité och måltiden ska genomsyras av matglädje.

Skolmatens Vänner drar igång projektet Skolkock möter Bonde, och landsbygdsminister Eskil Erlandsson deltar när startskottet går.  Projektet Skolkock möter bonde startar för att höja skolkockarnas kunskaper om primärproduktionen och ge lantbrukarna en inblick i kockarnas krav på råvarorna de använder i sin matlagning. Projektet finansieras delvis med pengar från Sverige - det nya matlandet.

Inga kommentarer: