onsdag 27 mars 2013

"Ett brev betyder så mycket ..."Det är fortfarande kallt, så utomhusarbete går bara bra korta stunder. Inga blommor ännu, men kvistar med blommor och löv finns i vaser. Forsythia, körsbär och alkvistar med löv och hängen … med kycklingar!
 
Sen var det de´ här med brev. ”Ett brev betyder så mycket …” sjöng Göingeflickorna för länge sen. Det var en helt annan sorts brev, den gången. Ett handskrivet brev, där man hann tänka på ordens betydelse. Nu kastar vi ur oss allt från korta fraser till omsorgsfullt skrivna texter.

Förra veckan kom ett brev som skapade turbulens på många sätt, vad menade brevskrivarna egentligen, undrade vi. Telefonen gick varm fram och tillbaka. ”Vad är det här?”
 Varför togs inte en diskussion öga mot öga, utan i stället ett brev med minst sagt kontroversiellt innehåll. Det blir ibland så fel när man bara kastar iväg en text, utan att ha diskuterat den med berörda först.
Kanske har det blivit värre i och med datorerna, det är ju så enkelt att skicka till många människor, bara med en knapptryckning. För oss alla gäller det att läsa det vi skriver med mottagarens ögon. Framgår det vad jag menar klart och tydligt vad jag menar och varför? … det är nödvändigt!

Bra med en öppen debatt! … Den kontroversiella frågan kommer nu att lyftas i ett större sammanhang, diskuteras och förhoppningsvis kommer alla att komma fram till att våra högtidsdagar ska ”uppmärksammas”. Eller så hittas en annan lösning! Lösningen kommer att redovisas, när frågan är färdigdiskuterad.

På Barn- och utbildningsnämnden i måndags … två timmar om ”datorer” i undervisningen. För mej är det självklart att skolan är en del av vårt samhälle och därmed ska spegla samhället. Vi ska rusta eleverna för livet, med allt vad det nu innebär!
Återkommer till ”datorerna” … nu ska jag plantera om resten av tomatplantorna ;-)

Inga kommentarer: