onsdag 6 mars 2013

Hela Sverige Ska Leva ...I går kväll, årsmöte HSSL i Valla. Ett välbesökt möte som startade med Valla-historik där järnvägen var central … ”Valla är en av de mindre orterna som växer”. Grattis Valla!

Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar , gavs ord och bild till … Christel Gustafsson, Jordbruksverkets landsbygdsstrateg …

 ”Tycker du att mat, energi och livskvalitet är viktigt även i morgon?” frågan finns på hennes visitkortet … och här kan ni läsa hennes blogg!

Vi som var i Valla i går är överens om att Hela Sverige Ska Leva och det jobbas på många fronter, extra glada blev vi över att Christel Gustafsson ska träffa Trafikverket för att diskutera ”att det är nästan omöjligt att få sätta upp skyltar för att vi alla ska hitta företagen på landsbygden” … vår sörmlandsföretagare Åsa Ingårda hade satt Jordbruksverket på spåret!
Vi i HSSL:s styrelse har tillskrivit myndigheter och ministern och pekat på orimligheten att landsbygdsföretagare inte får sätta upp skyltar … medans storföretag sätter upp större och större skyltar utmed våra vägar!

Det är inte bara så att det är svårt att få ha en speciell skylt, utan reglerna är olika över landet.
Håller tummarna för att Christel ska fixa det!

Alla måste dra sitt strå till stacken. I Gnesta har Centerpartiet lämnat in en motion 12-12-12 …
... ”Landsbygden är en plats där konsekvenserna av olika politiska åtgärder ofta är annorlunda än i städer. Om politikens konsekvenser på landsbygden avviker från konsekvenserna i städerna måste politikens konsekvenser bedömas.”

Inga kommentarer: