lördag 9 mars 2013

Detaljplan med Jämställdhetsanalys ...!

Vacker färgstark morgon, härligt att det ljusnar tidigare och tidigare.
Fortsatt läsning av handlingarna till måndagens kommunstyrelse. Årsredovisningen nästan klar, nu läsning ...Ärende 11 ... Detaljplan för Prästhopen 2:2 m. fl. (Frösjö strand) 78 sidor! Ett arbete som pågått i flera år börjar landa. En ny stadsdel "på andra sidan järnvägen" med badplats och småbåtshamn.

En Jämställhetsanalys har också gjorts ... genom att göra en trygghetsanalys i tidigt skede, tas hänsyn vid planeringen av gång- och cykelvägar och parker.

Ljussättning och låg vegetation, men även en god skötsel av området skapar trygghet för oss alla. Tillgänglighet för alla är också viktigt att ha med från början, när man nu bygger helt nytt. Det ska bli spännande att se hur vår nya stadsdel växer fram.

Den trygga stadsmiljön har alltid varit viktigt för mej, som en tid var ordförande i kommunens Brottsförebyggande Råd.

Minns vem som "fixade" lamporna vid Lästringe Trafikplats ...;-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jämställhetsanalys? Jag antar att man till större del skall ta hänsyn till kvinnor. Vad är det för feministiskt genustjafs?

Ingalill sa...

Hej!
Gå gärna in på kommunens hemsida www.gnesta.se
Kallelse, kommunstyrelsen 11 mars och ärende 11 ... läs gärna igenom Jämställdhetsanalysen och återkom om det finns några ordvändningar som du tycker ska ändras. Tycker vi lika kan jag yrka på ändring på måndag!

Det framskrivna är ett förslag, som kan ändras.