lördag 18 juni 2016

Regn, regn, regn

Tänker på alla som har planerat festligheter, som räknat med åtminstone värme. 14 grader och regn framkallar ingen feststämning. Själva har vi längtat efter blött väder, stora sprickor ute på åkrarna. Spannmålen måste ha sol, men såklart också regn för att växa som det ska.
Trädgårdsland och rabatter går ju att vattna, men åkrar ...
Rabarberpaj till kaffet i ugnen medan jag skriver brevsvar ock funderar på vad jag ska säga på KS och KF på måndag. Då tas beslutet om Laxne skola, ett beslut som får konsekvenser, ja både positiva och negativa ... Så är det ju vid förändringar. Allt är inte negativt eller positivt.

Oro finns hur det ska bli för LAXNE som ort om skolan försvinner? De känner sig bortglömda av "kommunen", känner inte att det satsas på Ytterorterna utan enbart i centralorten. Och vad får det för följder på kort och lång sikt? Blir det någon byggnation på Spårbacken, är en annan viktig fråga.
Först måndag, sen några efterslängar ...
Men var så säkra jag kommer alltid att hävda att landsbygden är minst lika viktig som stan ... Det är där allt blir så konstigt eftersom alla familjer i stan har sina rötter på landsbygden, och det är även där de har sitt fritidshus. Så varför vill de försämra på landsbygden, varför satsas det inte i stället?

Inga kommentarer: