måndag 20 juni 2016

RESERVATION, mot dagens beslut om LAXNE SKOLA!



 Undertecknade, ledamöter i Kommunstyrelsen vill härmed reservera oss mot dagens beslut om nedläggning av Laxne skola.

Vi vänder oss mot den odemokratiska process som föregått detta beslut. Opposition, barn, föräldrar och övriga innevånare i Laxne med omnejd, har inte blivit informerade om dessa tankegångar i skälig tid innan beslutet.
De underlag som förslaget bygger på anser vi vara bristfälliga. Den kosekvensanalys som presenterats efter återremiss anser vi totalt undermålig. Det kvarstår alldeles för många obesvarade frågor för att kunna fatta ett genomtänkt beslut. 
Genom avveckling av skolan undergrävs Laxnes attraktion som bostadsort,  kommunal service försvinner med avfolkning som följd.

Vi förordar det förslag till beslut som oppositionen lämnat, med konkreta förslag till åtgärder för att vända trenden på Laxne skola.
Vår bestämda uppfattning är att det är fullt möjligt att bedriva god skolverksamhet i denna skola,  genom de satsningar vi förordat.

Ge  Laxne skola  chansen att visa de möjligheter som finns i den lugna miljö som erbjuds på landsbygden!!  Där alla förutsättningar finns för att erbjuda eleverna en harmonisk uppväxt.

Oppositionen i Gnesta Kommun vid KS 2016-06-20

Inga kommentarer: