fredag 28 september 2012

Höstvecka ...

Visst hinner jag, såklart … men tiden går och snart kommer frosten till trädgården. Men den får vänta till efter den 14 oktober, som är Tacksägelsedagen, då vi i Centerkvinnorna smyckar kyrkan med frukt och grönsaker. En tradition som funnits i många år på många orter runt om. Den söndagen bakar jag två stora frallor, tar med dom varma till kyrkan … doftar sen gott där de ligger bland grönsakerna.


Medlemsmöte häromdagen i det gamla Vattentornet, första mötet i det röjda tornet. Ja, rent kan man inte påstå att det är, duvspåren finns kvar. Vi var några som träffades och vi har planer! Hur mycket ska vi behöva åtgärda innan ”det går att använda”? Och till vad? Hur är akustiken tro? Kanske nya Leadermedel kan hjälpa till på väg …

Fyra liter björnbär är plockade och de första 50 bullarna är klara. 2-300 kakor är klara … ska baka mer bullar i morgon. Få se vad det sen blir för bröd av den blå jästen, kanske solrosbullar … Solrosor, ja! Hoppas att några av de trettital som sådde sig själva i vårt trädgårdsland är fina till Tacksägelsedagen … det skulle bli pampigt i kyrkan.

Squash och pumpor ska också skördas, några ska ätas och några dekorera trappen tillsammans med krukor som fortfarande har blommor. Och tulpanlökar, borde ner förstås! Kanske någon mer bukett. Gräv ett hål och lägg ner tio lökar … så får du en vårbukett. Ett väldigt enkelt sätt att plantera, och snyggt.

Fast vi får inte glömma att vara ute och bara njuta av alla färger som naturen bjuder på, ta på er den tjocka tröjan och ut och njut!

Inga kommentarer: