tisdag 25 september 2012

Sista nämnden med gänget ...!

I går hanterade Ann-Christin klubban på Barn- och utbildningsnämnden för sista gången. Nu flyttar hon till Gotland, långt från den politiska vardag som vi båda varit en del av såå länge. Jag är säker på att hon gör alldeles rätt, flyttar från kommunen!, när hon nu valt att sluta.

Gårdagens nämnd hade en hel del information … om implementering av den nya skollagen, jämställdhetsprojekt och den stora utbildningssatsning som pågår i personalgruppen just nu. Där kommer man att lyfta ”entreprinöriellt lärande”, det startades för några år sen av dåvarande rektorn … men legat lite lågt sen han slutade. Nu nystart … det blev jag glad åt! … får berätta mer sen.

Delårsrapporten t.o.m. augusti diskuterades och en del ”fel” rättades till, ibland är det brottom.  Man kan inte påstå att alla ledamöter i nämnden är engagerade, det blir ingen fart på diskussionerna … kanske för att det är många nya? Fast nu får de snart sluta vara nya, för i november ska vi diskutera Skolplan och tillsammans ta fram mått. Ja, vad vill vi mäta och varför?
Det pratade vi alltid förr om … tillsammans, men den nuvarande majoriteten har sen de tillträdde bestämt själva. … men i går fanns en önskan att vi gemensamt skulle titta igenom planen. Det tackar vi för och hoppas att vi kan få tillbaka vår goda gemenskap från förr i nämnden.
Så hade jag några frågor … Vad konkret har samarbetet med Högskolan varit? … ja, jag fick svar, men inga elever har besökt eller vi har haft besök från Högskolan. Vi får se resultatet av det som görs så småningom.

Sen var det de´ där med majoritetens 2-miljonerstillskott, som sänkt barnantalet i förskolans grupper. Jag frågade om gruppstorlek och hur de två miljonerna använts.
En sammanfattning är: Pengarna användes för att starta förskolan Skogsbäcken, i en paviljong på Dansutskolans gård, i januari. I augusti sänkte man sen barnantalet i grupperna med ett barn, på alla förskolor utom på förskolan Björkbacken … där man har en speciallösning. Så nu har vi i Gnesta kommun … 15 barn på (1-3 år) … 19 barn på (1-5 år) och 21 barn på (3-5 år).

Jag undrade hur det skulle bli med Familjecentralen nu när Landstingsfastigheter lagt ut huset vi tänkte hyra lokal i, till försäljning. Ingen hade hört att fastigheten låg ute …!
Och svar fick jag på en annan fråga, att paviljongen ”Skogsbäcken” ska flyttas eftersom den inte har något bygglov på skolgården i Dansut …

Och så åt vi TÅRTA … fast visst blir det konstigt att fira när någon slutar? För det är lite trist … Fast kanske vi firade att Linda i går tog emot klubban och ska vara den som håller ordning i klassen i fortsättningen.

Inga kommentarer: