måndag 20 januari 2014

Bilar är hårda och skolelever är mjuka!Nästan varje skola har sitt trafikproblem. Bussar och bilar i en strid ström lämnar skolelever till skolstarten. Vi är många som oroar och oroat oss för trafiksituationen vid Frejaskolan i Gnesta.
 
Jag har försökt få bussarna att inte åka upp, åtminstone få färre bussar att tillsammans med gående elever ta sig upp för Tingshusbacken. Jag har till och med varit inne på bilförbud ett par timmar i anslutning till skolstart. Flera medborgare har också kommit med förslag.

Så mycket bättre och säkrare det skulle bli för ALLA elever om vi hade bilfritt. 

Elever som bor inne i samhället går till skolan! Verkar ha glömt bort det, tror att alla elever har skolskjuts. Hur tror ni inandningsluften är i backen upp till skolan, mellan husen?

En del av det hela, det andra är parkeringar. De blir färre, när man nu tänkt bygga på en av parkeringarna. Tycks att man ska parkera på närliggande gator.
MEN kanske finns det någon plats en bit ifrån skolan? ALLA parkeringar måste ju inte ligga ”precis intill”.

Grannarna överklagar badhusets ombyggnad … är rubriken i dagens SN.

Kommunen har inte löst trafiksituationen och parkeringarna, så att grannarna vid badhuset känner sig nöjda. NU ska Länsstyrelsen titta på frågan.

Ja, OM vi nu ska bygga om badhuset och räknar med att fler ska komma hit, borde det vara självklart att trafik- och parkeringssituationen ska vara löst innan byggstart!

Inga kommentarer: