onsdag 22 januari 2014

Nu ska vi möblera Storgatan!

Der är med gator och torg som med hus! Mycket funderande och planerande innan man sätter i gång med ombyggnationer och reparationer. Ibland är det självklart, som att det ska vara en rondell vid Stop och att det ska vara klarlagt var man ska cykla och var fotgängarna ska kunna gå utan risk för att bli påcyklade.

Sen ska det målas om och tapetseras, å sen alla detaljer. Jag gillar krukväxter, ja jag vill att det ska finnas blommande rabatter och bänkar på många ställen utmed vår Storgata.

Och så var det träden, som enligt ett TV-program nu i veckan ska vara VÅTRBJÖRK. De har ojämna luddiga blad och tar upp alla partiklar som vi människor inte bör få i oss. Det är något att tänka på! För jag minns den senaste diskussionen angående trädplantering längs Storgatan, men då var det ingen som hade trädförslag för att träden hade för oss människor NYTTIGA blad!

Så hoppas jag på lite nya blommor i rondellerna i Storgatans båda ändar. Det är några år sen, över 10 år sen faktiskt, och de behöver en upprustning.

Kanske ska vi ha rabattsponsring, så har man i många kommuner. Företag eller privatpersoner betalar en blomsteruppsättning i en kruka eller rabatt, som sen vattnas och rensas av kommunen?

Inga kommentarer: