tisdag 17 juni 2014

Kristallkula saknas ...!Gnestas högsta beslutande organ, Kommunfullmäktige hade i går mandatperiodsavslutning, helt utan feststämning! Jo, vi fick tårta. Men så många glada miner var det inte.

Den tristaste diskussionen handlade om arvoden, en mycket segdragen historia, Trots att diskussionen startade 2010 om att ändra reglementet, tyckte ett par partier att det fattades uppgifter i handlingarna … ett av partierna sitter i majoriteten!!! Ja, de som ansvarar för handlingarna.

Ett parti tyckte att allt gått för snabbt, nu på slutet. Ja det kom ett förslag, där nästan allas önskemål tillgodosetts, där två förhandlat fram ett förslag. Ett förslag vi som sitter i KS och KF hade att förhålla oss till.
Visst är det så med alla beslut. En del gillar man, andra inte. Eftersom vi saknar kristallkula, får tiden utvisa …

I dag har de Socialnämnd, med en ordförande som är politisk vilde. Och i Miljö- och byggnämnd tänker majoriteten klubba stängning och ombyggnation av badhuset.
I morgon har vi Barn- och utbildningsnämnd där vi ska vi ta beslut om att göra en översyn för att komma tillrätta med nämndens underskott. Den 22 september får vi veta vad översynen gav.

På det extrainsatta KS i går var det enda ärendet ett uppdrag till Förvaltnings AB att förvärva Åsbackaskolan. Alla ledamöter yrkade bifall utom två MP och KS-ordförande! Förvärvet bifölls senare på KF …

Inga kommentarer: