måndag 30 juni 2014

En seger för ungdomarna, med en halvering av semesterstängningen på Chill!


Med underrubriken … ”Nästa år har vi någon aktivitet varje vecka”.
Redan vid presidiemötet i Barn- och utbildningsnämnden den 9 juni tog jag upp det vi i Alliansen fått vetskap om … att Chill skulle vara stängt i fyra veckor … vilket jag opponerade mej mot.
”För mej är det självklart att personalen ska finnas för våra ungdomar och Chill ska vara utgångspunkt för nattvandrade föräldrar. Vi har ansvar för våra ungdomar. Stödja, hjälpa och vara till hands!”
Jag föreslog då att … ”Gör i stället som gjordes för några år sen, sommarjobbande personal tog badbussen tillsammans med icke bortresta ungdomar till Klemmingsberg. Spelade bollspel och badade tillsammans några timmar, bra verksamhet!” … skrev jag här på bloggen den 10 juni.

Döm om min förvåning när jag på Chills hemsida strax efter kunde läsa att Chill skulle vara stängt i sex veckor. Jag ringde jourhavande ordförande och pratade in min upptäckt på svararen.
I dag uppmärksammades jag på att Chill, som stängde för semester i dag, öppnar igen 21 juni! Ja, från sex veckor till tre (3) veckors semesterstängt. Och när de åter öppnar blir det aktiviteter vid Klemmingsberg!

”Självklart ska kommunen ordna någon form av organiserade aktiviteter, det är vi absolut skyldiga våra ungdomar!” BRA! En halvering är också en seger för Gnestas ungdomar.

1 kommentar:

Lena Staaf sa...

Äntligen kommer frågan om Chill upp på dagordningen sedan Vänsterpartiet under två års tid gjort allt för att lyfta fram den inom majoriteten!
Men nu är det Centerpartiets Ingalill Fredriksson som i sitt blogginlägg tar upp det. Tack, Ingalill! Då är vi fler som tycker frågan är viktig även om det nu råkar bli ett parti i andra lägret som uttalar sig.
Det viktigaste är ju inte vem som tar upp frågan utan att något verkligen händer. Att också ungdomarna själva har protesterat mot den långa stängningen under sommaren är positivt! Och har gett resultat. Bravo, ungdomar! Kamp lönar sig.
Vi i Vänsterpartiet har ibland känt det som att vi stångats mot väderkvarnar när vi gång på gång påtalat att man inte får dra ned på personalen eller på öppettiderna. Fritidsgården Chill är viktig för alla ungdomar som inte känner sig hemma i någon förening men behöver en plats att träffas på tillsammans med bra vuxna som stöttar och inspirerar till goda aktiviteter. En verkligt viktig förebyggande insats där det borde vara självklart att satsa.
Vänsterpartiet kommer att fortsätta att driva frågan om satsning och utveckling av fritidsgården Chill.