lördag 21 december 2013

Rättelse: Elevpeng till kommunens verksamheter.


Fakta är att Ytterskolorna kommer att få ett större minus i år, och har då en för stor kostym för att få plats i nästa års budget.

Minuset handlar om miljoner (-5 483 000) för kommunens grundskolor enligt budgetuppföljningen från den 15 november 2013, ”Underskottet står att finna i att flera av grundskolorna har svårt att rymmas inom givna ramar. Ytterskolorna har små grupper även om man åldersintegrerat. Även Freja skolan F-5 och 6-9 har svårt att klara sin budget.”

Att då säga att Kvarnbackaskolan och Laxne skola får höjd elevpeng och få det att låta som om besparingar inte behöver göras, är att luras! Jo, det blir en höjning med 1 484:-/elev. Om man tar det gånger 49 elever (det är den summa man kan få som mest) blir det 72 716 kronor var till skolorna som mest!

När jag räknar … måste Ytterskolorna göra nerdragningar för att komma i 2014 års kostym! Och det jobbet har ansvariga politiker överlämnat till skolorna att ordna …

Texten ovan skrev jag häromdagen, när jag upprördes av att majoriteten säger sig ha ökar på skolpengen och fick det att låta som om ekonomibekymren var över. NU har jag upptäckt att det är betydligt mycket sämre.

Ja, hela ekonomidelen fick jag i min mailbox i måndags, efter att jag åkt hemifrån till det extra kommunstyrelsesammanträdet. Visst, jag borde ju ha sett …!
Den korrekta siffran på HÖJNINGEN av elevpengen 2013/2014 till Kvarnbackaskolan och Laxne skola är: 531 kronor per elev/år (103:-/ elev mer än till kommunens övriga 1-5 skolor).

Den siffra jag tidigare tagit upp handlade om Fristående skolor!


Inga kommentarer: